Kā ātri un viegli tīrīt stikla keramikas plīts virsmu

Katra plīts lietošanas laikā tiek piesārņota ar ēdiena atliekām un taukiem. Agrāk vai vēlāk gatavošanas virsma noteikti būs jānotīra.

Šajā sarežģītajā uzdevumā var palīdzēt ne tikai profesionāli, bet arī tautas līdzekļi. Abi var būt vienlīdz efektīvi, ja tiek izmantota pareiza pieeja. Ko tieši izmantot, ir katra paša izvēle.

Bez specializētiem līdzekļiem, kas domāti konkrēti keramikas plīts virsmas tīrīšanai, var droši izmantot arī parasti stikla tīrīšanas līdzekli – to lieto tāpat kā parastos mazgāšanas līdzekļus: uzsmidzina uz virsmas un labi noslauka ar sūkli vai mikrošķiedru.

Trauku mazgājamās mašīnas tabletes – tā pati būtība kā jebkuram citam mazgāšanas līdzeklim. Vienīgā atšķirība ir tā, ka tablete vispirms būs jāpārvērš šķidrumā, iemetot to traukā ar siltu ūdeni. Pēc tam šajā šķidrumā iemērc sūkli un notīra plīts virsmu.

Augu eļļa – šī viela nepalīdzēs notīrīt stikla keramikas plīti, taču tā var nopietni palīdzēt noņemt kvēpus. Uzlejiet eļļu uz traipa un atstājiet to uz 30 minūtēm. Pēc tam nedaudz jāpieliek pūles ar birstīti vai speciālu skrāpi.

Cepamā soda – protams, jums pat nevajadzētu mēģināt izmantot cepamo sodu sausā veidā. Tas labi nebeigsies. Vispirms jums nāksies atšķaidīt dzeramo sodu ūdenī un pēc tam iegūto putru uzklāt uz virsmas. Sodu var papildināt ar citām sastāvdaļām, piemēram, citronu sulu, etiķi. Šādam līdzeklim jāļauj iestāvēties 20 minūtes, un tad būs viegli noņemt visus taukus un piedegušos netīrumus.

Lasi vēl: 3 efektīvākie veidi, kā ātri un viegli atbrīvoties no kaļķakmens un ilgi par to nedomāt

Zobu pasta – var palīdzēt cīņā ar iestāvējušiem traipiem, jo pastas sastāvā ir ļoti daudz smalkas abrazīvas vielas. Zobu pasta jālieto tikai nelielos daudzumos. Labāk ir berzēt ar sūkli.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment